Нов рекорд на изложенията SIGEP и AB Tech в Римини

Bread in the city SIGEP

В периода от 21 до 25 януари  2017г. се състоя 38-мото поредено издание на изложението за хлебарство, сладкарство, шоколатиерство, занаятчийски сладолед и украса SIGEP. Паралелно с него се проведе и изложението посветено на занаятчийското хлебопроизводство – AB Tech EXPO.

Тази година посетителите достигнаха внушителния брой от 208 472 търговски представители, което представлява увеличение с 3,5 % спрямо миналото издание. Чуждестранните посетители достигнаха 41 827, което предсталява увеличение с 29 % на посещаемостта, като гостите бяха от 170 страни. В изложбените зали се представиха 1250 компании на площ от 118 000 кв.м. За отразяване на изложенията са акредитирани 703 журналиста, представители на италиански и чуждестранни медии, сред които и представители на Бейкдмeдия и сп. „Кафе пауза…“. Изложението посети и българската група от сладкари, традиционно организирана от Бейкдмeдия и сп. „Кафе пауза…“

SIGEP business

Повече от 800 събития се проведоха от организаторите и идложителите по време на изложението. Едно от най-зрелищните беше финалите на международното състезание по хлебарство „Хлябът в града“ (Bread in the City), организирано то Rimini Fiera под патронажа на Richemont Club. На него се представиха отборите на Ирландия, Испания, Израел, Белгия, Италия, Япония, Китай и Швейцария. Накрая победната купа спечели италианския отбор. На второ място беше отборът на Испания, а третото мяста зае Швейцария.

Младите надежди в сладкарството се състезавеха на Международното сладкарско състезание за младежи на тема „Планета Фатгазия, силата на фантазията“. Представиха се 9 отбора, като участниците трябваше да са под 23 годишни.  Съревнованието завърши с победа на Япония, следвана от Италия и Франция.

Майсторите на захарта се представиха уменията си на състезанието „Звездата на захарта“.

Единстваната българска фирма, която участваше като изложител през тази година беше „Александра и Мадлен“ от гр. Хасково:

Александра и Мадлен

Видео репортаж от събитието: