Mondelez увеличава продажбите чрез кръстосно-продуктово сътрудничество

Компанията Mondelez World Travel Retail стана сребърен спонсор на тазгодишното издание на конференцията и изложбата на ACI EUROPE airport. Вниманието на компанията към конференицията е привлечено от тематично изследване, разглаждащо отношенията между собствениците на марки и търговци на дребно, водещи до увеличаване на приходите.

„Основната ни очаквания от конференцията ще бъде да се запознаем със случаи на партньорства между собствениците на марки и търговци на дребно, които са довели до увеличаване на потребителските разходи“, коментира Андреас Фер, изпълнителен директор на експорта за Европа на  Mondelez WTR.

Компанията Mondelez WTR е голям поддръжник на канала за продажби на дребно на туристите и е ангажирана с дългосрочния му растеж. Наскоро фирмата разработи нова стратегия за увеличаване на продажбите на захарни изделия чрез използване на кръстосно-продуктово сътрудничество, въз основа на проведени заедно с немската фирма 4Dshopper изследвания. Резултатите от изследванията показали, че търговците на дребно могат да инициират допълнителни продажби, излагайки стелажи на шоколадови изделия-бестселъри в отдели с алкохолни напитки, парфюми или козметика, тъй като купувачите появяват интерес към комбинирана покупка на това, което се нарича „квалитетен“ подарък или знак на внимание.

Освен това, в усилията се за развитие на индустрията, Mondelez WTR продължава своята продуктова визия „Възхитителни туристи“, в която отразява убеждението си, че захарните изделия могат да решават на ключови проблеми на търговците на  дребно с ниски доходи, предлагащи стоки на пътниците.

„Това се води ат дълбокото разбиране на купувачите и фокусиране върху управление на промените в поведението на потребителите, които да постигат три основни цели на продавача: повече купувачи, повече разходи, по-чести покупки“, обяснява Фер.  Той твърдо вярва в бъдещето развитие на подажбите на захарните изделия на летищата, тъй като на пътниците при покупки е твърде импулсивно могивирано действие. Тава значи, че с правилното разположение и промоционални кампании може да си подтигне занчително увеличение на продажбите.

Източник: Airport Business