IBATECH в Истанбул се готви за 2018

Ibatech

Ibatech в Турция очаква повече изложители и повече посетители в повече зали през 2018г. Изложенито включва сектори за хлабарство, сладкарство, декорация, шоколад, сладолед, хорека, оборудване и др. Предстоящото издание ще се проведе в Истанбул от 12 до 15 април следващата година. По този повод организаторите припомнят данни от предишните издания, с които показват нарасващата значимост на изложението в региона и отправят покана към професионалистите в бранша да го посетят.

При предишното изложение през 2016г. Ibatech Истанбул е счупил собствения си рекорд с общ брой посетители от 74,563 от 114 държави. За първи път търговския панаир се провежда в 5 зали с обща изложбена площ от 50 000 кв. м., който са заети от 366 компании от 18 страни. Тези цифри показват значително увеличение спряма 2014г. като организаторите са амбицирани да запазят възходящата тенденция. 

Почти всеки посетител (98%) през 2016г е заявил намерението се да се върне на панаира през 2018 г. а 90% са смятали, че панаирът ще става по-важен в бъдеще. Най-много посетители  – 47% са били свързани със сладкарството, следвани от хлебарите с 21%. Значителен е делът и на производителите на шоколад и сладолед. При това 80% от посетителите са отишли с определени намерения да купуват или да договарят доставки.

Сред дeлегациите от посетители на Ibatech традиционно присъстват страни като Азербайджан, Узбекистан, Косово, Тунис, Оман, Камерун, България и др.