COFFEE WORLD на изложението iba в Мюнхен

coffee iba

Малко зърно, голям потенциал. Всяко трето кафе, което германците консумират извън вкъщи, се поръчва в пекарни и сладкарници. Сегментът „COFFEE WORLD“ на водещото световно изложение за пекарство, следкарство и снакс iba показва на фирмите как могат да разширят своя опит в областта на кафето и да го използват за техния бизнес. В допълнение към информацията и консултациите, изложението предлага всякакви развлечения, включващи демонстрации на живо, дегустации и тестване на машинно оборудване.

Бернард Брауне

Пазарът на кафе е във възход“, казва Бернд Брауне. „По принцип хлебопроизводителите и сладкарите се намират върху златна мина.“ 59-годишният Бернд е член на Президиума на германския  кафе-съюз  и управител на пекарната за кафе Supremo, която концептира  съдържателно сегмента „COFFEE WORLD” (палата А4). Брауне и неговият екип от кафе-специалисти са идеален партньор за всички хлебопроизводители и сладкари, които биха искали да научат повече за кафето. „Хлебарите и сладкарите трябва да проявят постоянство и да продължават да се развиват. Защото потенциалът е огромен“, е убеден Брауне. „Въпреки това, кафето е все още сфера, подценявана от мнозина. Вече съществуват предприятия, които съблазняват многобройни клиенти със своите кафе-специалитети, с цел привличането им като потребители чрез предлагането на други последващи продукти. Ключът, особено в кафе-областта, е качеството“, подчертава Брауне. „Всеки, който желае да се справи с проблема, може“, категоричен е той. Със своята широка гама от предложения, сегментът „COFFEE WORLD“ е в състояние да помогне. Все пак първоначално трябва да се определи ролята, която кафе-аспектът играе в бизнеса и преследваните от него цели:

1. Имам ли желание да изявя моята компетентност и да даря клиентите си с моя опит или да процедирам скоростно, което би коствало минимално усилие на служителите?

2. Какви инвестиции са необходими, коя кафе-машина е подходящата, как мога да осигуря дълготрайно качество? До десет експерти са ежедневно на разположение на посетителите на „COFFEE WORLD“, за да отговарят на всевъзможни въпроси. Също така те предоставят съвети, взимайки предвид съответния бюджет и размера на компанията – отделни предприятия и търговски вериги, както и ресторанти и кетеринг фирми – относно подходящи концепции за съответната компания и възможни обучения за служителите.

За да се установи влиянието на кафе-машината и зърната върху качеството на кафето, хлебопроизводителите и сладкарите имат възможността да тестват машини от различни ценови категории. Разликата може да се усети, когато един и същ вид кафе е приготвен от 3 различни модела машини – от висок или нисък клас. Дори напълно автоматичните кафемашини са обект на внимание.

iba 2015„Тук в последните години се направи много“, заявява Брауне. Отблизо посетителите могат да се насладят на едно от най-добрите кафета в света, направено от известните гейша-арабикови зърна от Панама. Също така посетителят има възможността да се запознае с различните сортове сурово кафе и да присъства на процедурата по печене, наблюдавайки как професионални баристи приготвят перфектното капучино. Освен това той може да се информира относно предстоящи тенденции, като например ренесанса на варено или филтърно кафе. Изложението въвлича пекари и сладкари в света на кафето, започващ от суровите кафеени зърна, през процедурите за печене и стигащ до машините, необходими за правилното приготвяне.