BELLA пусна нови и здравословни продукти за юбилея си

кори белла

По случай 20-тия си юбилей хранителният холдинг „Белла България“ пусна точени кори с подобрени рецепти и банички без консерванти. Продуктите са предназаначени за хотели, ресторанти и кафенета (ХоРеКа) сектора и са в отговор на нагласите на потребителите и клиентите.

Марка BELLA предлага точени кори за баница, баклава и с пълнозърнесто брашно, произведени по най-модерна технология и с подобрени рецепти, благодарение на които те са по-фини и по-еластични. Традиционните продукти на едноименния хранителен холдинг са създадени от R&D експертите му в отговор на нагласите и предпочитанията на потребителите, проучвани през последните две години. Продуктите са вече на пазара в опаковки с нов модерен дизайн с графични елементи. За да се гарнатира свежестта им се използват най-съвременни методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства. Технологията запазва трайността и вкусовите качества на продукта, като го предпазва от влиянието на околната среда.

марка беллаСпециално за нуждите на ХоРеКа сектора „Белла България“ лансира и тестени полуфабрикати по утвърдените стандарти и изисквания в сферата на храните и здравословното хранене. Най-новите продукти са готови баници без консерванти и оцветители с 3 вида пълнеж (сирене, тиква и ябълка) и ниско съдържание на добавени мазнини и сол. Използваната мазнина е масло, а за пълнежите са само продукти по БДС. Цялата гама е разработена съвместно с експерти от отдел „Храни и хранене” на Националния център по обществено здраве и анализи, одобрени са от Министерството на здравеопазването. От холдинга заявявят, че са изпълнени са всички изисквания на националните наредби за здравословно хранене на децата, като новите продукти са напълно подходящи за всички детски и училищни заведения.