Шоколадовата фиеста във Варна

шоколадови фигури варна

Изложението на шоколадови фигури в Мол Варна представи  8 скулптори – копия на класически произведения на изкуството. Някои от фигурите, покрити с глазура от висококачествен белгийски шоколад, са с човешки ръст. Теглото им също е впечатляващо – репликата на Венера Милоска тежи 67 кг, Момичето с кошниците – почти 90 кг, а Жената с делвите – цели 110 кг, поясни шеф-сладкарят Ради Стамболов – ваятел на шоколадовите произведения на изкуството и един от инициаторите на нестандартната експозиция.

Покрай изложбата посетителите могат да присъстват на презентация на уникален розов и син шоколад, оцветен с ядливи водорасли, да дегустират различни видове шоколад и да сътворят свой шедьовър със специални маркери с какаово „мастило“ от бял, млечен или натурален шоколад .

В рамките на изложбата – на 28 и 29 октомври, за зрителите е организирано и специално кулинарно шоу. От 11:00 до 13:00 часа през двата дни майстор шоколатиер Анелия Георгиева ще представи на гостите историята на шоколада, която датира от три хилядолетия, ще им даде ценни съвети как се готви с какаовото лакомство и за какво да внимават, когато четат етикетите на вкусния десерт.

Снимки: Ембие Ридван