Черен сладолед – новата тенденция в сладоледите

черен сладолед

Представяме ви най-новата мода в сладоледа – Черен сладолед. Навсякъде – телевизия, списания, медии и в Instgam и Facebook има снимки на  черния сладолед и хора в предизвикателни пози, които го опитват. Сладоледът отскоро се предлага в заведението за сладолед „Малка вреда” (Little Damage) в Лос Анжелис. Ако сте достатъчно смели да пробвате черен сладолед, трябва да знаете, че кансумацията му ще оцвети устата ви в черно за известно време.

Все пак това не е вито първият, нито най-известният път, когато някой прави сладолед, който да съответства на тъмната страна на човешката душа.

Маналата година едно сладоледено заведение в Ню Йорк, Morgenstern’s Finest, предложи невероятно черно изкушение – сладолед Черна кокосова пепел  (Black Coconut Ash). Това не е просто сладолад с тъмен шоколад и черен оцветител, а има уникален вкус и състав. За приготвявето му се използва мастило от сепия и прах от обгорени кокосова черупка. Реално, това означава, че в слъдоледа има активен въглен. Активният въглен се продава в аптеките като средство за детоксикация на организма при отравяния, а понякога се влага в маски за лице и пасти за зъби.

Въпреки това хората ежедневно са се редили на опашка пред магазина в Ню Йорк, за да опитат Черната кокосова пепел. Отзивите, които потребителите зса написали за него са, че е леко освежаващ – перфектен за летните горещини. В сладоледа има още и кокосови стърготини, кокосов крем и кокосово мляко. Все пак не всички сладоледи с черен цвят в специалното заведение имат такъв приказен състав. За по-предпазливите в тези сладоледени салони в черен цвят се предлагат и традиционните вкусове като ванилия, карамел , кафе, лимон и др.

Разбира се такъв хит на пазара на сладолед бързо се разпространява сред производителите. Едно луксозно московско заведение Tim & Tim вече предлага свои варинати и вкусове на черния сладолед.

А ако искате да си приготвите черен сладолед у дома ето една лесна рецепта:

 

Снимки: boredpanda.com
Morgenstern’s Finest