Традиционен, топъл сладолед и декорации в Ice Cream Academy Alma Libre

сладолед алма либре

В края на май в „АЛМА ЛИБРЕ консултантски център”, съвместно с италианската фирма „ФАБРИ” и Атинския Гастрономичен център” на Стелиос КАНАКИС откриха „АКАДЕМИЯ ЗА ЗАНАЯТЧИЙСКИ СЛАДОЛЕД” с нови сладоледени машини, витрини, идеи и рецепти за сладолед!

В началото на миналия век започва един нов революционен етап в развитието на традиционното сладкарство наречено АЙС-КРИЙМ. Съставката „крийм” предпоставя задължително присъствие на високомаслена млечна сметана и пълномаслено прясно мляко. Захарите определят десертния характер на този продукт, а минусовата температурна обработка, съчетана с вкарване на въздух в обема, превръща крема в айс-крийм. Италианската фирма „Фабри” още през 1905 г. се специализира за производство на суровини за този продукт. Те го превръщат в десертно изкушение за малки и големи.

сладолед алма либреВсеки производител на занаятчийски сладолед в България може да посети „АЛМА ЛИБРЕ консултански център – академия за сладолед” и заедно с демонстраторите и специалистите на Алма Либре да открият динамиката на суровините за сладолед на фирма „Фабри”. Обучения за производство на сладолед, технологии по топъл и студен метод, декорация, техники за по-мек, по-млечен, техники за сервиране, промоции и вдигане на продажбите са само някои от разработките на „Алма Либре”. Обученията не закъсняха и от 13 до 15 юни се проведоха три модула на различни теми при изключителен интерес.

Първата тема бе посветена на производството на: „Традиционен занаятчийски италиански сладолед” с професионална сладоледена машина. Запознаване с продуктити на фирма „Фабри” –  бази за производство, натурални овкусители, различни рецепти – за твърдост, консистенция, количество мазнини, захари и издръжливост.

Втората тема бе: Шоколадови занаятчийски сладоледи и технология за ТОПЪЛ СЛАДОЛЕД (без машина) по италианска технология, без машина,  само с миксер и фризер. В резултат на това бързо и лесно се получава сладолед, с който могат да се оформят различни сладкиши, десерти или сладоледки.

сладолед алма либреОбучението завърши със „Сладоледени торти и нови съвременни декорации за торти и сладкиши” – технология  за оформяне на ГАНАЖИ за глазура, ГЛАСАЖИ за глазура, НАПАЖИ за глазура. Бяха показани и нови декорации „Паяжина-Мрамор”, „Корал – Sponge cake”, декорация иглу – „Pâte brisée”, шоколадови декорации, каадифени покрития МИКРИО, декорации ФЛОРЕНТА, „ЛЕДЕНИ” декорации.

След трите дни обучение се проведе и демонстрация пред всички желаещи производители за производство на занаятчийски сладолед, топъл сладолед и сладоледени торти. Всички присъстващи опитаха истински италиански сладолед!

И… не забравяйте! Занаятчийският сладолед се продава… с усмивка!