Съпътстваща програма на БУЛПЕК и паралелните изложения

БУЛПЕК

Традиционно и тази година БУЛПЕК ще се проведе паралелно на изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Изложбите могат да се похвалят като най-мащабното бизнес събитие, за който и да е сектор на икономиката в българската столица и второто по големина в България. За всички посетители от 8 до 11 ноември ще бъдат на разположение 6-те зали на Интер Експо Център с обща площ от 16 000 кв. м. През тази година в тях ще се включат повече от 450 участници, 150 от които за първи път. За поредна година форумът разполага с Био зона и зона Диета и фитнес.

Освен хилядите продукти, посетителите ще могат да се възползват и от богатата съпътстваща програма. България се готви за европейското си председателство в началото на 2018 г. В тази връзка в залите на Интер Експо Център ще се организира Форум „Българските биопродукти по време на българското председателство на съвета на ЕС“.

Кулинария от най-високо ниво

Кулинарията е висша форма на изкуство, създаваща култура на хранене. Поредно доказателство за това са провеждащите се престижни кулинарни събития. Националната квалификация на най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or и GastronomiX – кулинарен форум за професионалисти, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и опита си на свои колеги.

Пица – да, обичаме я всички!

По време на Международен пица шампионат ще може да се наблюдават пицари от България, Италия, Франция, Испания, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Англия,  Германия и други държави. Събитието ще предостави възможност на всички участници да покажат своите умения в три основни категории: класика и наполетана, креатива и романа и пица акробатика.

Съпътстващата програма се допълва от състезание за любителите на напитките от кафе – Български бариста шампионат. Майсторите на кафе продуктите творят „чудеса” за небцето и очите. 10 от най-добрите български баристи ще премерят сили, като победителят ще спечели титлата Български бариста шампион за 2017 г. и правото да представлява страната ни на Световните финали в Италия през 2018 г. Презентацията тема Шоколад и вино ни отвежда по тайнствените стъпки на шоколадовото изкушение и любимата напитка – посвещаване на аудиторията в тайнството на тяхното съчетаване.

В рамките на Интерфуд&Дринк посетителите ще могат да видят и опитат различни изкушаващи предложения. Шоколатиерите от Casa Kakau ще представят истински, натурален шоколад по технологията „bean to bar“ (от какаовите зърна до шоколада). За продукта фирмата купува нужните какаови зърна директно от малки еквадорски ферми. Колекцията шоколад с рози с марка Rosey’s mark посетителите ще открият на щанда на РИМ ГРУП КО. Продуктът е с патентовани рецепти, съдържащи българска роза и българско розово масло; ръчно правният висококачествен шоколад е с три различни вкуса – черен, млечен и бял шоколад с рози.

От своя страна Арониада Агро ще предложи и интересното съчетание от дражета арония и черен шоколад. Комбинацията е подходяща при консумация както на изискан алкохол, така и на сутрешното кафе. На посетителите фирма „Рашев“ ще предложи многобройни шоколадови изкушения от сериите „Интензивен произход“ (съдържащи какао от производители от Еквадор, Мадагаскар, Индия и други) и „Био и чиста линия“.

Дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“, организирана от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, ще покаже на най-малките посетители колко полезни и вкусни са плодовете и зеленчуците.

Конференцията Kosher & Halal Certifications: a passport to export, организирана от Гръцката международна бизнес асоциация ще запознае специалистите със спецификите на този вид производство.

И разбира се, не напоследно място трябва да споменем и Конкурс Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви, който тази година ще отбележи своето десето издание.

 

Очакваме Ви на най-големия бизнес форум в Югоизточна Европа през тази година от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София. Повече да програмата на изложенията може да прочетете на – http://food-exhibitions.bg