Предстои празник на хляба в село Ресен

празник на хляба село Ресен

На 09 юли 2017г. от 10:00 часа в село Ресен, , общ. Велико Търново ще се състои  празник на хляба под надслов: „Никой не е по-голям от хляба“. Проявата е организирана за четвърта поредна година от кметството на селото и Народно читалище „Народна просвета 1874“.

Празникът на хляба е с конкурсен характер като задължително участниците се представят и в кулинарната, и във фолклорната категория.  В „кулинарната категория” може да се включат с домашно приготвени обредни хлябове, като аранжировката на масата е по ваш избор, а в категорията – „народно творчество” колективите на участниците могат да се представят с обичаи – до 10 мин., с песни – до 6 мин. или с танци – до 8 мин.
Жури ще присъди I- ва , II-ра , III –та награда за цялостно участие. На всички участници ще бъдат връчени грамоти за участие.

Ако някой иска да се включи като участник, нека да заяви своето желание до 25 юни на имейл: narodna_prosveta@mail.bg или GSM; 0885 277 869. Всички останали са поканени да отидат и да се присъединят към празника, за да се забавляват и да покажат, че „Никой не е по-голям от хляба“