Покана за участие в състезанията за декорация на Cake International

cake international

Започна записването за състезателните класове на известното шоу Cake International, което ще се проведе от 03 до 05 ноември 2017 г. в Бирмингам, Великобритания. Състезанието е отворено за майстори на декорацията и захарното изкуство от цял свят – професионалисти и любители. Крайната дата за заявяване на участие е 13 октомври.

Изисква се всяко предложено произведение да бъде изработено само от състезателя, без външна помощ, с изключение на изделията от отборните класове.

Произведенията трябва да са оригинални и да не са участвали в изложби или състезания преди. Публикуването на снимки на творбата в социалните мрежи преди състезанието също не е позволено.

Произведенията ще се оценяват от журито през първия ден съгласно следните критерии:

  • Креативност / развитие на нови идеи
  • Изкустност / демонстрирани умения
  • Композиция / цветове и пропорции
  • Представяне и визуална привлекателност

Сред класовете има специален международен клас за чужденци, както и майсторски клас, предназначен само за предишни носители на златен медал от шоуто. Изделията за някои от класовете трябва да са годни и за ядене, защото ще се оценяват вътрешната им структура и вкусовите им качества.

Темата на младежките класове е „Торта за рожден ден“. Участници са разделени по възраст като най-младата група е за деца до 9 години.

Регистрационната такса е £15 за един клас, като може да се участва в повече класове. В регистрационната такса е включен и състезателен бадж, който служи и за вход . Баджът, както и получените отличия трябва да бъдат носени през цялото време

Първите трима във всеки клас ще получат парични награди. Класирания на първо място £75, на второ място – £50, а на трето £25, заесно със сертификат.

Изключение е само класът „Cake Collaborations”, в който класираният първо място получава £150, второ място £100, а трето £50. Ще има и една специална парична награда и тръфей за цялостно представяне  за „Най-добър на шоуто като цяло” в размер на £600, а също и трофейна награда за „Международно най-добрия”.

За предишното издание на Cake International в Лондон и българските участниците в него ТУК 

Повече за изискванията към произведенията за отделните класове и регламента на състезанието в сайта на Cake International ТУК