Парче от сватбената торта на принцеса Даяна се продаде на търг

торта пронцеса Даяна

Парче от сватбената торта на принцеса Даяна и принц Чарлз беше продадено на търг 34 години след тяхната сватба. Парчато от плодовата торта к глазура от чийзкейк беше продадено на аукцион в Лас Анжелос за сумата 930 £ (1375 $). Тортата е била направена от Дейвид Ейвъри, главен хлебар на Кралските военноморски сили и на ная е имало надпис: „С най-добри пожелания от Техни Кралски Височества Принца и Принцесата на Уелс“ .

Въпреки, че е на повече от 34 годени, парчето торта все още е годно за ядене, консервирано от високото ниво на алкахол в него. То е било съхранявано в кутия още от сватбата, състояла са на 29 юли 1981 г.

„Сватбата на лейди Даяна и принц Чарлз привлече вниманието на целия свят по телевизията и чрез вестниците и списанията и дори днес харата вси още са провързани към покйната принцеса Даяна. “ – казва аукционерът Сам Хелър. “ Алкохолът е запазир парчото торта все още годно за ядане, въпреси, че колекционерите продпочитат да го оставят недокоснато. Каликционерите са готови да платят висока цена за да притежават част от историята на най-прочутата сватба на 20-и век“

Източник: hellomagazine.com