Нестле пусна KitKat с рубинен шоколад в Европа

нестле kitkat

Популярният шоколадов десерт KitKat на компанията Нестле вече се продава в Европа и с новия вид шоколад – рубинен. Продуктът се произвежда в Хамбург, Германия, използвайки какаови зърна, сертифицирани по UTZ и се предлага от 16 април изключително във веригата магазини на TESCO в Обединеното кралство.

Новият вид шоколад – рубинен беше представен на  5 септември 2017г. в Шанхай от компанията Barry Callebaut. Рубиненият шоколад има естествен червеникав цвят и има напълно различен вкус от досегашните видове шоколад.

Нестле стана първата компания, която произведе и пусна на пазара новооткрития шоколад. Вафленото блокче на Нестле, покрито с рубинен шоколад, беше пуснато в продажба за първи път през януари в Япония и Южна Корея. Там шоколадовия десерт се предлага в Шоколадовите магазини на KitKat, ръководени от майстора-сладкар Yasumasa Takagi.

„Само за четири месеца след създаването на рубинения шоколад, нашите екипи в световен мащаб разработиха и първия продукт с него. Ние сме изключително доволни от скоростта и иновацията, които рубинения KitKat Ruby показа и сега се радваме да го представим на повече потребители в Европа „, каза Александър фон Мейлиът, глобален директор на сладкарските изделия в Нестле.

Източник: Worldbakers