Курс на Леонардо ди Карло – Химията зад сладкарските съставки

Леонардо ди Карло

Обучение, водено от световноизвестният италиански майстор Леонардо ди Карло е включено в програмата на центъра на Шоколадовата академия на Barry Callebaut в Белгия за следващия месец. Двудневният курс на тема „Химията зад сладкарските съставки” ще се състои на 20 и 21 юни в залите на Академията в град Виз, община Лебеке, Източна Фландрия.

Леонардо ди Карло е един от пионерите на научното сладкарство. Спечелил е първо място на Световния шампионат в Римини, Италия през 2004г. и множество други награди. Автор е на практическото ръководство „Традиция в еволюцията”, преведено и на английски език и включено за изучаване в програмите на сладкарски училища.

Обявеният курс е предназначен за напреднали сладкари. В него ще се разгледа най-важното за същността и поведението на съставките, от което се нуждае всеки сладкар, за да балансира собствените си рецепти. Преподаването включва и множество технически познания, за да получи разбиране за същността на съставките.

По време на курса на практика ще се наблюдава и анализира поведението на съставките в рецепти за сладкиши. Целта е в края на обучението участниците да могат да създават и балансират собствени рецепти, без да копират другите.

Обучението е на английски език, а цената за участие е  500 Евро.