Креативност, постижения и иновации – Europain&Intersuc 2016

Europain 2016

Международните изложения в Париж, бяха посетени на 6 февруари от френският президент г-н Франсоа Оланд. „С моето присъствие на този международен форум искам да подчертая значението на хлебарството и сладкарството като традиция, източник на удоволствие и иновативни решения в бъдещето“, заяви г-н Оланд.

За поредна година екипът на списание „Кафе пауза…” бе ВИП гост на изложението и на официалния коктейл на Europain 2016, по покана на „Промосалон”, официален представител на изложението в България.

Динамиката в този сектор бе ясно изразена на търговското изложение – 679 изложители и марки (26% международни от 25 страни). Над 80 000 професионални посетители (от които 27% от чужбина, 137 страни). 3 световни конкурса и 140 работни срещи, демонстрации и конференции показаха креативността и жизнеността на сектора. Тези възможности за обмен на информация, технологии и иновации, както и многобройните срещи, диску- сии и демонстрации позволиха на взискателните посетители да идентифицират своите идеи в конкретното развитие на бизнеса си както в занаятчийския, така и в индустриалния сектор. В областта на занаятчийското хлебарство бяха представени последните иновации в областта на оборудването, продуктите и рецептите.

Особено внимание бе обърнато на възможността хлебопекарната да се превърне в място за бърза закуска, обяд или вечеря, предлагайки разнообразие от сандвичи с специални хлябове, традиционни и новаторски виенски закуски и снаксове. Не изпускайте клиенти!

Световна купа по хлебарство “Coupe du Monde de la Boulangerie”

Europain 2016

В състезанието, в продължение на 4 дни, се включиха 12 отбора, съставени от трима състезатели от Бразилия, Канада, Китай, Франция, Япония, Мавриций, Холандия, Русия, Южна Корея, Тайван, Турция, САЩ. Всички те се състезаваха в три категории: традиционен хляб и багети, виенски сладкиши и закуски, артистична хлебна композиция. Всички отбори изработиха хлебна композиция, изобразяваща характерния спорт на тяхната страна, в съчетание с мини- сандвичи и закуски, със специфични подправки.

Отборът на Южна Корея стана победител, следван от отборите на Тайван и Франция. Победителите от Южна Корея се представиха и с традиционен хляб Hallah (Израел), закуски Kanelbulle (Швеция), хляб с овесени ядки, кардамон, анасон (семе) и оранжеви цветове, хлебчета с оранжеви цветове, кайсиев сироп, смляно кафе и касис.

Europain 2016 – Mondial Des Arts Sucrés

europain 2016

Победител е отборът на Италия, следван от отбора на Малайзия В 4-тото издание на Световното захарно състезание участваха 16 отбора – 4 дни работа, 20 часа на ден – резултатът е невероятни захарни композиции, десерти в чиния, шоколадови бонбони. В надпреварата се включиха участници от Австралия, Бразилия, Колумбия, Франция, Италия, Япония, Малайзия, Мексико, Мароко, Русия, Испания, Швейцария, Тайван, Украйна, Сингапур и Виетнам. Отборите изработиха: захарна композиция, композиция от захарно тесто, шоколадова композиция, Gâteau de voyage, Entremets, шоколадови бонбони, топъл и студен десерт в чиния.

Следващото издание на изложението ще бъде от 3 до 6 февруари 2018! Париж очаква всички професионалисти!

Източник: сп. „Кафе пауза…”
Снимки: Clementine Bejat, Sabine Serrad, Thierry Caron, Петър Димитров