Конкурс за новосъздадени микропредприятия – „Новите малки“

конкурс "новите малки"

„Новите малки“ е конкурс, който цели да отличи най-добрите идеи ва микропредприятия за бизнес в земеделието и храните, стартирали дейност през 2016 година. В него могат да участват ферми, пекарни, занаятчийски ателиета, дюкянчета, къщи за гости и други микро бизнеси в земеделието и храните. Важното е да са са регистрирали своята дейност в периода от 01.01.2016г. до 28.02.2017г. и да имат персонал под 5 души. До участие в конкурса се допускат както производители на първична продукция, така и преработватели и собственици на  обекти за продажба.Инициативата за учредяване наградите е на Фондация LocalFood.bg, Slow Food в България, Националното Сдружение на Малките Семейни Ферми и Преработватели (НСМСФП) и Българска Асоциация Биопродукти.

Конкурсът се базира на първо по рода си проучване в България, което ще анализира стратегиите и тактиките на новосъздадените фирми при навлизането им на пазар за храни. То ще се осъществява в партньорство със Slow Food в България, НСМСФП, Българска Асоциация Биопродукти, Capital.bg, AgroTv, Uspelite.bg, Menumag.bg и Musalafood.com. Финансирано е от Фондация „Америка за България“. Очаква се резултатите от анкетата да покажат как те печелят доверието на потребителите, заставайки със своите лица до продуктите си и как успяват да се преборят с административните трудности и да изпълнят изискванията на регулациите в сектора.

Победителите в конкурса ще получат:

  • отличителен сертификат „Новите малки на 2016”
  • заснемане на индивидуално рекламно видео от мястото на дейността
  • специално интервю за Capital.bg
  • специално предаване за AgroTV
  • популяризиране на бизнеса чрез сайта на LocalFood.bg и в мрежата на партньорските организации

Кандидатстването става само онлайн, на български език. За целта трябва да попълните Формуляр за кандидатстване. Кандидатури могат да се подават до 20:00 часа на 30 април 2017г. Победителите ще бъдат обявени до 10 май 2017г. на сайта на LocalFood.bg и на страниците на организаторите във Facebook.