Изящно изкуство с храни и фантазия

изкуство с храна

„Аз съм „изследовател на фантазията“. Превръщам страстите си в работа. Като дете свирех на пиано и рисувах фантазии. Тези страсти ме доведоха да вяра в мечтите.” – това заявява италианският художник Диего Кусано (Diego Cusano).

Кусано обичайно рисува скиците си в черно-бялата гама, като цвят на рисунките му придавт художествено добавените храни на белия лист. В картиите си използва всякаква храна, сладолед, кафе, шоколад, бисквити, яйца, спагети, салам и различни видове закуски и снаксове. В неговите произведения храната променя своята употреба и чрез съчетанието си с графиката придобива нова, различна и непредсказуема функция.

След гимназията, в която пише дипломна работа с тема „Изкуство и възстановяване на картини“ Диего Кусано посещава Академията по изящни изкуства в Перуджа. През това време пише песни, търсейки връзка между музиката и визуалните изкуства. Завършил е специалност „Художествена графика“ в университета с отличие, а дипломната му тема съчетава музикалните и визуалните изкуства с темата „Синият звук“

Освен че е художник, музикант и графичен дизайнер, Диего се самоопределя като изследовател на фантазията. Графиките си публикува основно в социалните мрежи, в които е много активен. Освен с храна Кусано твори зящно изкуство и с различни предмети от ежедневието, изваждайки ги от невидимостта им в тяхната естествената употреба.

„Разбрах, че не трябва да вярвам на обещания и не трябва да слушам хора, които ме съдят“ – заявява Диего. „Аз винаги опитвам да „пре-открия“ себе си. Харесва ми да карам хората да се усмихват, когато гледат моите творби и да предизвиквам емоции в тях когато слушат моите песни: това сам аз!“ – допълва образа си той.

Тук представяме малка част от неговите забележителни скици, в които храната изненадващо поема по сюрреалистнични пътеки.

Източник: Diego Cusano