Изложенията EUROPAIN&INTERSUC И SUCCESSFOOD

Europain 2014

Отлична бизнес атмосфера и световна публика!

Най-голямото световно ателие за пекарство и сладкарство затвори своите врати след пет изкючително позитивни дни в Париж, успоредно със SuccessFood, изложението за съвременно ресторантьорство. От 8 до 12 март 2014 г., 804-те изложители, представени на Europain&Intersuc и SuccessFood приветстваха 76 950 професионалисти, включително 30% чуждестранни посетители, които пристигаха дори на по-големи групи в сравнение с преди, за да видят предлагането и новите продукти на изложението. По традиция сп. „Кафе пауза…“ и JP media организираха посещение на изложението. Бих искала да изкажа своите благодарности на Промосалон България за съдействието, което ни оказаха.

Ноу-хау и креативност на производители на продукти и оборудване, както и на доставчици на услуги в пекарската, сладкарската и шоколадовата индустрии присъстваха там, за да бъдат видени. Независимо от трудната икономическа ситуация, тази година изложенията Europain&Intersuc бяха в крак с динамизма в сектора, с гъвкава бизнес дейност, и много събития и съревнования както за занаятчии, така и за индустриалци.

Второто издание  на SuccessFood, от своя страна, потвърди своята подкрепа към новата пазарна тенденция за предлагане на целодневно обслужване на клиентите в сферата на храненето и представи много нови и невероятно вкусни предложения и оборудване за обедното предлагане на пекарните. Атмосферата в състезателните зони беше напрегната. Те бяха сцена на Световната купа по хлебарство, Международния конкурс за Сладкарско Изкуство, Купата на Френските школи, селективните турове French Coffee Championships и селективния тур за Bocuse d’Or France, което допринесе за изключителния стил на събитието. Успехът на изложението беше постигнат благодарение на същественото участие на силни партньори и професионални асоциации, събрани около EKIP, притежателят на изложенията EUROPAIN.

По време на изложението бяха произведени 130 281 хляба, 35 086 виенски сладкиши, 89 694 торти, 23 650 солени закуски, като бе използвано повече от 19 тона брашно. При закриването на представителите на Червения кръст бяха предоставени близо 6 тона хляб, торти и други хранителни продукти.

СЪСТЕЗАНИЯТА НА EUROPAIN & INTERSUC

Световна купа по хлебарство  

24-те най-добри пекари, които участваха на състезанията Louis Lesaffre Cups 2009 и 2011 или на Световна купа по хлебарство 2012 бяха събрани заедно за това топ състезание, като целта беше спечелване на престижната титла Майстор пекар за 2014. В категорията хляб победител е Юки Нагата (Япония), в категория виенски сладкиши – Хакан ЙОХАНСОН (Швеция), в категория артистична композиция – Антоан РОБИЛАРД (Франция).

Международно състезание по сладкарство – победител е отбора на Франция, следвани от Япония и Сингапур

Фестивал на сетивата и шоколада

Проведен за първи път на изложението и организирано от PlanetGout, Фестивалът на сетивата и шоколада събра експерти и безброй почитатели на шоколадовите зърна.

Следващото изложение EUROPAIN&INTERSUC – SuccessFood се надява да Ви види през 2016 г. в Париж!