Изложението БУЛПЕК с 25 -годишен юбилей

Булпек

Специализираното изложение за хлебарство и сладкарство БУЛПЕК ще се  проведе от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, София. Тази година изложението ще се проведе за 25-ти път. Започнало като инициатива на ентусиасти от Съюза на частните хлебопроизводители през  1992 г.,  БУЛПЕК първоначално се провежда в НДК. По-късно изложението се премества в зала Фестивална, а от 2007 г. вече е в залете на Интер Експо Център.

Изложението за професионалисти БУЛПЕК се провежда паралелно с водещите в България и сред най-значимите в Югоизточна Европа изложения в хранително-вкусовия и хорека сектора МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. В изложенията ще участват 500 български и чуждестранни компании.

Вкусни изделия с елементи от фолклорната традиция на българина, но в същото време иновации в бързоразвиващата се хранително-вкусова промишленост ще представи Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Специално място е отредено на хляба и хлебните изделия, семената и зеленчуковите продукти, а присъстващите ще открият новите продукти в асортимента на хлебозаводите. На вниманието на посетителите ще бъде млечната питка Brioche както и бургер-питка с въздушна текстура.