Изложба с шоколадови фигури в Мол Варна

изложба с шоколадови фигури

Уникална изложба на шоколадови скулптури ще гостува от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД. За първи път в морската столица ще бъдат представени 8 фигури с човешки ръст, изваяни от нестандартния материал. Изложението е част от от програмата на „Градски Хелоуин парад“, организиран в търговския център

Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството – Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце и дори ангел, сътворени изцяло от шоколад от майстори-сладкари. Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с високите по  1,60 метра скулптури!

Стените в изложбената зала ще бъдат окичени с пана, на които гостите на експозицията със специални маркери с какаово „мастило“ собственоръчно ще могат да изпишат послание или нарисуват нещо с бял, млечен или натурален шоколад. А за най-запалените почитатели на вкусния десерт специализиран щанд ще предлага атрактивни сувенири, включително IT аксесоари, изработени от шоколад.

В рамките на изложбата – на 28 и 29 октомври, един от най-талантливите шеф майстори у нас Ради Стамболов ще демонстрира изкуството за изработка на „сладки пластики“ в специално кулинарно шоу. Освен шоуто, което ще продължи от 11:00 до 13:00 часа през двата дни, за зрителите са предвидени и други шоколадови изненади.

Източник: Мол Варна ЕАД