Изложба Моето сладко Габрово

моето сладко габрово

Изложба от захарти творения „Моето сладко Габрово“ ще бъде открита на 17-ти май, от 16.00 часа в Тера МОЛ – Габрово. Посетителите ще видят 12 захарни произведения на изкуството, разказващи за Габрово и за габровци.

Идеята за изложбата се ражда в творческите умове на габровски тортени декоратори. Бързо привличат към нея и свои приятели и така започва майсторенето на захарни макети, в сюжетната основа на които стои габровският хумор.

Творчество, талант и майсторлък – това са трите основни съставки, които движат ръцете на сладкарите, за да се родят прекрасните им произведения. Любопитство, естетическа потребност и уважение към чуждия труд – това пък са трите основни предпоставки, които могат да ви привлекат като публика на изложбата.

мария озтюркСпециален гост на Моето сладко Габрово ще бъде Мария Владимирова-Озтюрк и захарният й шедьовър – българската църква в Истанбул „Свети Стефан“. Мария и макета на желязната църква, изработена от захар и фондан, ще пътуват от Турция специално за събитието.

Другите участници в изложбата ще бъдат Албена Божидарова, Дарина Карафизиева, Диана Петракиева, Нели и Петър Христови, Павлина Колева, Рени Цанкова, Росица Баракова, Светла Павлова, Мария Гечекова, Чочис кейк.

Източник: Община Габрово; Terra Mall