Златният феникс – най-скъпият cupcake в света

златен мъфин

Дори не подлагайте на съмнение факта, че този десерт ще стане любим на арабските шейхове и техните гости. За несметните богатства на Изтока знаем още от детските приказки. Но приказките са си приказки, а реалния живот – реалност, поне за богатите източни страни, като Обединените арабски емирства. В един от най-големите търговски центрове в света Dubai Mall се намира единственото заведение Bloomsbury’s, където могат да се опитат златните десерти. Идеята за създаването на „Златния феникс“ възникнала след като посетителите започнали да се интересуват насериозно за стойността на декоративните десерти, изработени от злато и скъпоценни камъни. Веригата „Bloomsbury’s“ официално открива своето заведение  в Dubai Mall на 28 юни 2012 г. Новият сладкарски бутик в Дубай отбелязва нейната първа годишнина, като първото заведение за любителите на луксозни сладкарски изделия отваря врати в Абу Даби.

Кафетерията се намира на приземния етаж на търговския център, където са разполажени всички заведения за хранене, и освен че носи изискан стил и предлага бутикови сладкарски изделия, там могат да се дегустират и най-известните марки чай и кафе. Целият интериор на зеведението е издържан в изискан английски стил, с улични лампи и атмосфера на лондонска улица.

кафетерия

На откриването в The Dubai Mall г-н Yusuff Ali (собственик на EMKE Group) показа най-скъпият „годен за консумация“ сupcake, наречен „Златният Феникс“ изработен от най-добрите и най-скъпите съставки от цял свят. Откриването бе в английски стил,определено рядка гледка за търговския център на Дубай, а на гостите бе сервиран следобеден чай.

След тържественото срязване на лентата, най-скъпият сupcake „Златният Феникс“ бе представен върху изрисуван с 24-каратово злато поднос, върху пищна, позлатена с 24 каратово злато Vilari, италианска количка за сервиране на чай в стил „Принцеса Мария Антоанета“. Представянето на „Златният Феникс“ надхвърли 28 000 долара.

Автор на най-скъпия cup cake е г-жа Shafeena Yusuff, която седмици наред усъвършенства вкуса на сладкиша и накарая подбира едни иот най-скъпите и качествени продукти в света:

Брашно – Doves, органично брашно от Обединеното кралство

Масло – Rachels, органично масло от Обединеното кралство

Шоколад – Premium Amedei Porcelena, какао от Италия

Ванилия – Gold Ugandan high, най-качествената ванилия от Уганда

Злато – 23-каратови златни листа

От фирмата проучват, че досега никой не е произвеждал толкова скъп cup cake, наричат го „Golden Phoenix“ („Златния Феникс) и той може да се консумира (от тези, които могат да си го позволят) само в кафетерията в Dubai Mall срещу скромната сума от 1010 долара.

Bloomsbury’s отворят първото си кафене бутик през юни 2011 г. в Mall Al Wahda в Абу Даби, последвано от второ в Mall Mushriff, като постигат рекордни продажби за по-малко от година 225 013 тарталети. Цялата концепция на Bloomsbury’s е създаден от един млад предприемач г-жа Shafeena Yusuff, дъщеря на г-н Yusuff Ali, собственик на EMKE Group. Ето какво споделя г-жа Shafeena Yusuff : „Прекарах известно време в Лондон и именно там се зароди идеята да отворим бутиково кафене, което да пресъздава английската култура и атмосфера пред потребителите в нашия регион. Ние предлагаме тарталети, с най-висококачествени суровини и изключително разнообразни вкусове, такива, каквито могат да се намерят в най-изисканите заведения, например в

Ню Йорк, Париж или Лондон. Отделяме изключително внимание на всеки аспект от  концепцията на Bloomsbury, от съставките на нашия тарталети, обучение на нашите служители до най- фините интериорни детайли на нашия бутик.

Източник: сп. „Кафе пауза…“