Вкусният свят на БУЛПЕК

Изложението ще се проведе от 8 до 11 ноември в София

Булпек

Аромат на прясно изпечен хляб. Вкусове, докосващи всяко едно сетиво. Сладкарски изделия с атрактивни обвивки и изпълнени с безброй пълнежи. Разтапяща чувствата и вкусовите рецептори реалност.

Това е вселената, която ще усетят гостите на международното изложение за хляб, хлебни и сладкарски изделия, суровини, машини, оборудване и технологии Булпек. Събитието ще се проведе в Интер Експо Център в София, от 8 до 11 ноември паралелно с международните изложения в хранително-вкусовия и хорека сектора – Месомания, Светът на млякото, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре. През тази година в тях ще се включат повече от 450 участници от целия свят, 150 от които за първи път. Над 80 са чуждестранните фирми.

Шоколад и вино

Презентацията Шоколад и вино, организирана от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и Националната лозаро-винарска камара привлича професионалистите в сектора.

По тайнствените стъпки на шоколада и виното – посвещаване на аудиторията в тайнството на съчетаването на шоколад и вино. Що е то „Тероар“? Напасване на многопластовите и специфични характери шоколад, произведен от какаови зърна от различни части на света с българско вино.

Представяйки своите предложения, изложителите обещават, че всеки посетител ще намери решение за своя вкус. Любителите на бялото вино ще открият хлябове, които се съчетават по неповторим начин с любимата напитка. Изкушаващи предложения и сладост ще има и за експериментаторите и любителите на новите вкусове.

Всичко за сладкарите – на едно място

Булпек е обичана дестинация за всички любители и професионалисти от сферата на сладкарството. Изложението е и предпочитано място за бизнеса, давайки възможност за среща на производители, дистрибутори и крайни клиенти.

Освен това майсторите-сладкари могат да открият необходимото за създаването на омайващите сетивата шедьоври. Вдъхновение за ефектното представяне на сладкарските си изделия ще открият професионалистите сред многобройните инструменти, форми за скулптури, шоколадови форми, машини, аксесоари и декорации на торти.

Булпек 2017 и паралелно провеждащите се изложения ще бъдат сцена на динамична съпътстваща програма. Сред събитията са националната квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or, както и кулинарното събитие GastronomiX, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи. Пред погледа на посетителите ще се проведе и International Pizza Championship.

Най-вкусното предстои. Всички новини за Булпек 2017  ще откриете на food-exhibitions.bg.

Материалът е предоставен от Интер Експо Център