Българка на първо място в The Cake and Bake Show

cake and bake show competition

Българката Силвия Петрова спечели първо място престижното изложение „The Cake and Bake Show“ във Великобритания. Лондонското издание шоуто за сладкарство и декорация се състоя от 6 до 8 октомври и включваше множество събития, обучения, демонстрации на експерти и представяне на кулинарни училища. Мотото на сладкарските конкурси  беше „Най-доброто от Британия“  (Best of British) и отразяваше националния характер на „The Cake and Bake Show“ .

Силвия ПетроваСилвия Петрова получи награда за творбата си „Най-доброто от британската литература за деца“, участвала в категорията „Мъфин“ (Cupcake). Българката е родена във Варна, но живее и работи в Лондон под името „Bicky Piccy“. Тя е художничка и създава по поръчка ръчно рисувани арт-бисквити за специални случаи.

Силвия Петрова - 1 мястоТъй като на Лондонското шоу не може да се участва само с бисквити, тя се е състезавала в категорията „Мъфин“ като е поставила отгоре на всеки мъфин по една изрисувана бисквита. Темите на рисунките върху бисквитите включват сцени от известни британски приказки за деца. Освен с художественото и техническото изпълнение, произведението на Силвия завладява и със своята цялостна визия, която също оценена по достойнство от експертното жури. Композицията представлява мъфини, които са идейно разположени на стойка, която израства като дърво от разтворена книга с приказки.

„Беше невероятна емоция! Толкова се радвам! Последвах мечтата си и го постигнах…“ споделя Силвия в социалните мрежи.

Снимки: Bicky Piccy