Ар деко, русалки, флора и фауна на SoFlo Cake and Candy

soflo cake and candy

Между 28 и 30 април 2017 г се проведе най-голямото изложение за кейк-декорация в Южна Флорида, САЩ  – SoFlo Cake and Candy

По време на шоуто в Маями освен срещи между производители и доставчици,  се провеждат и множество състезания, курсове и демонстрации. Курсовете бяха разделени не само тематично, но и като ниво на умения – за начинаещи, за напреднали, за професионалисти. Инструктори бяха 45 водещи експерти и отличени майстори на захарната декорация.

Съревнованията бяха разделени в три категории, като всяка от тях се провеждаше на две нива – за професионалисти и за полу-професионални състезатели. Първата състезателна категория е за класически продукт – Сватбена торта. Тортата трябваше да бъде изпълнена в стил Ар деко – (Art Deco). Това е стил на визуалните изкуства от началото на 20-ти век, който обединява по модерен начин различни предхождащи го стилове. Характерни за него са геометричните елементи, етническите фигури и скъпите материали. Тортата следва да демонстрира лукс, блясък, разкош и тя трябва да бъде придружавана от снимка или рисунка, които са я вдъхнови.

Втората състезателна категория е за тематична торта „Лагуната на русалките“. Участниците са демонстрирали уменията си, вдъхновени от въображаемия свят на русалките на сушата, под водата или на повърхността й.

Няма ограничения за височината на изделията, но основата им не трябва да излиза извън квадрат със страна 24 инча (към 61 см).

Третата категория е отворена за всички не-тортени изделия, като тяхната основа не бива да надхвърля 3х5 инча Тук попадат мъфините, бисквитите, шоколадените изделия, бонбоните, цветя и скулптури с gumpaste и др. Темата за тези произведения е „Флората и фауната на Флорида“.

Освен парични награди, победителите получиха и безплатен 3 или 5 дневен курс при шеф Nicholas Lodge.

Представяме ви някои акценти от състезанията:

Снимки: Ceri Criffiths