Авангардисът в шоколатиерството

Patrick Roger

Patrick RogerPatrick Roger е сред най-известните френски майстори-шоколатиери – артист, дизайнер и дързък авангардист, така го определя справочникът “Paris Chocolat”. Негови колеги го наричат “полудял по шоколада”, гений, който създава нов стил. Изразът “като Patrick Roger” вече е част от професионалния жаргон. Роден е през 1968 г. в малкото градче Вендом, на 40 км от Париж. Първата работилница за шоколад отваря през 1997 г., а в края на 2008 г. негови бронзови творби са изложени в „Grand Palais e al Carrousel” в Лувъра. В пет бутика в Париж се предлагат неговите необикновени пралини с деликатни аромати:  лимон, чай, босилек, мента и много други. Неговата артистична кариера започва през 2000 г., когато създава Harold, статуя на производител на какао. В същата година той получава и най-желаното за един занаятчия в Париж звание – Mof, (Meilleurs Ouvriers de France Chocolatier). През 2007 г. справочникът “Gault&Milleau” го определя за най-добрия парижки шоколатиер. В неговите магазини се усеща една магична атмосфера, създадена от цветовете и ароматите на изтънчените пралини, с ясен иновативен отпечатък, произведени с най-доброто какао в света и от неговите шоколадови скулптури.

Patrick RogerЗа Patrick Roger шоколадът е емоция и съвършенство.

Емоция, защото носи вкуса на неговото детство, за топлите кифлички с шоколад, които баща му пече всеки ден, или шоколадът, намазан на филийка хляб. Именно от тези спомени черпи своето вдъхновение, което го кара да пътува, да открива далечните земи на страните-производители на какао и да селекционира най-добрите сортове.

Съвършенство, защото взискателният майстор повече от 20 години упражнява своя занаят като предизвикателство на фантазията в непрекъснато търсене на равновесието: вкусът и ароматът трябва да бъдат в перфектното съчетание.

Резултатът от това усъвършенстване е възможността да предложи на своите клиенти една изключителна колекция от повече от 40 оригинални шоколадови пралини, които доставят удоволствие на сетивата.

Ако попаднете в Париж, можете да посетите неговите бутици на следните адреси: Rue de Rennes 91, Boulevard Saint-Germain 108, Avenue Victor Hugo 45, Rue Faubourg St Honoré 199, www.patrickroger.com